Iskolánkról


Az Alba Tánc Kht. (jogutódja az Alba Tánc Nonprofit Kft.)  alapította 2003-ban az Alba Regia Alapfokú Művészetoktatási Intézményt. Célja az Alba Regia Táncegyüttes táncművészeti iskolájának továbbvitele művészetoktatási keretek között, melyben a Csokonai Vitéz Mihály alkotói díjjal kitüntetett  Botos József koreográfus és tanítványai saját kialakított módszereik szerinti tanítás folyik. Székesfehérváron az országos hírű Táncházban működik. 2013 óta iskolánk neve: Alba Regia Alapfokú Művészeti Iskola.


Az alapfokú művészetoktatás keretein belül már az 1997/98-as tanévtől folyt néptáncoktatás székhelyünkön, a székesfehérvári Táncházban, az Alba Regia Táncegyesület támogatásával, de a 2002/2003-as tanévig a bodajki Hang-Szín-Tér-Művészeti Alapiskola kihelyezett táncművészeti tagozataként működtek a csoportok. A 2003-as évre kialakult tárgyi, technikai és személyi feltételek azonban megadták a lehetőségét az önálló művészeti iskola, az Alba Regia Alapfokú Művészetoktatási Intézmény megalakulásának.

Intézményünk az 1949-ben alakult Európa-díjas Alba Regia Táncegyüttes táncművészeti műhelye köré épült. Jelenleg iskolánk felmenő rendszerben 12 évfolyamon végzi a tanulók képzését. Intézményünk bonyolítja le évről évre az Országos Tanulmányi Verseny regionális selejtezőjét, 2016-ban pedig az országos döntőt is mi rendeztük.

Iskolánk 2006-ban az Oktatási és Kulturális Minisztériumtól megkapta a "Legeredményesebben felkészítő iskola" oklevelet. A művészeti iskolák szakmai minősítő rendszerében műhelyünk 2007-ben elnyerte a "kiválóra minősített alapfokú művészetoktatási intézmény" címet. Művészeti iskolánk a  2010/2011-es tanévtől öt éven át a Magyar Táncművészeti Főiskola Partnerintézete és Gyakorlóhelye volt.

Célunk:

  • elmélyíteni a tanulókban a magyar néptánc és népi kultúra iránti érdeklődést;
  • a táncokon keresztül megismertetni kulturális örökségünket, a magyar nép táncait, a táncok lépésanyagát, jellegzetességeit, stílusát;
  • felkészíteni és irányítani a tehetséges tanulókat a táncművészeti pályára illetve az amatőr táncéletbe való bekapcsolódásra;
  • a múlt és jelen hagyományainak és táncművészeti értékeinek megismertetésével és megszerettetésével lehetőséget teremteni a tanulók számára az életkoruknak megfelelő táncművészeti kultúra és műveltség megszerzésére.

Híreink

Szólótánc sikerek

2020. december 20.

Mezőföld legfrissebb virágai

2020. október 06.

További hírek »

További programok »

Galéria


További képek »


Regisztrált Tehetségpont

Regisztrált Tehetségpont

Alba Regia Alapfokú
Művészeti Iskola

8000 Székesfehérvár, Malom u. 6.

Tel.: (22) 501-701
Fax: (22) 312-795

http://www.arami.hu
titkarsag@arami.hu

© Minden jog fenntartva.
Adatvédelmi nyilatkozat